Blog, Kunst en Cultuur

De Velsertunnel

De Velsertunnel, gebouwd in mijn geboortejaar en geboorteplaats, wordt vandaag na verbouwing weer geopend. Als tiener heb ik geprobeerd deze mooie ontluchtingskokers te tekenen, maar helaas… de verhoudingen klopten niet. Ik kán ook niet tekenen, schilderen, kleien enzo. Dat creatieve zit ‘em meer in het creatief denken. Daarvoor heb ik eerder de pont over het Noordzeekanaal nodig. De oversteek met de pont gaat langzaam, je hebt uitzicht over het water tot aan de zee en met aandacht en precisie legt de pont aan. Dat stimuleert het denkproces. Maar als ik een opdracht ten noorden van het Noordzeekanaal van een gemeente heb, ben ik toch blij met de tunnel. De tunnel verbindt: deze kant en de overkant en zorgt ervoor dat we elkaar gemakkelijker kunnen bereiken.